luni, 3 octombrie 2011

Tutorial Canafi

Astazi, inspirata de tutorialul unei prietene de pe FB, m-am gandit sa va arat cum se fac canafii (ciucurasi sau oricum le mai spuneti voi), atat de practici si multifunctionali. Ii puteti folosi pentru draperii, pentru diferite articole vestimentare, ca semn de carte, accesoriu pentru chei/telefon/, pentru a decora coronite de Craciun, clopotei sau pentru multe alte lucruri, chiar si pentru bijuterii si pot fi realizati astfel incat sa se potriveasca perfect proiectului vostru.
In zona Bacaului, canafii sunt folositi la decorarea pieilor de urs si a diferitelor costume purtate in perioada sarbatorilor de iarna, cu ocazia "Datinilor".
Sunt destul de simplu de facut, aveti nevoie doar de:
Eu am ales un fir de bumbac destul de subtire, l-am folosit doar pe cel bleu. Veti avea nevoie de un suport pe care sa infasurati firul, eu am folosit acest ambalaj de carton. Canaful va avea aproximativ aceeasi dimensiune cu cea a suportului folosit.
 Am infasurat in jur de 30-40 de ori, nu foarte strans, asa va v-a fi mai usor sa le scoteti de pe suport. Voi veti infasura in functie de grosimea firul si de cat de gros vreti sa fie canaful. Dupa care taiati.
Dupa ce scoateti de pe suport, la unul din capete legati bine cu un snur sau cu acelasi fir (eu am folosit un snur rasucit din acelasi fir), astfel incat nodul sa fie in interior, sa nu se vada.

 Luam un alt fir si-l inasuram ca-n poza de mai jos.

Dupa care innodam capetele si cu ajutorul unui ac trecem ultimul capat pe sub fire, astfel:

 
 Taiem...

 Finisam...
 Si gata!

Puteti sa adaugati  si diferite margele, sau alte accesorii care se potrivesc. 
L-am atasat la un semn de carte, ce-i drept nu e cel mai potrivit, dar este singurul care il aveam la indemana. Cam atat! Destul de simplu, nu?
Voi in ce alte proiecte i-ati folosit sau in ce alte proiecte ii veti folosi? Astept comentariile voastre! Pana atunci spor si inspiratie! :)


1 comentarii:

Anca spunea...

foarte frumos

Trimiteți un comentariu